Mélylinkek szerepe

A mélylink (Deep Linking) szerepe, feladata, hogy a keresőrobotok által generált keresőfogalom és a releváns tartalom között közvetlen utat, elérést, “hivatkozást” biztosítsanak .  A mélylinkek célja, hogy a nyitóoldal megnyitása nélkül közvetlenül a keresett honlap megfelelő aloldalára érkezzünk, így a keresendő tartalmat közvetlenül elérjük. A keresőbarát URL biztosítja, hogy a keresési eredményekről, külső tartalmakról vagy a hirdetésekről mutató linkek arra az oldalra (érkezési céloldalra, találati oldalra) mutassanak, amelyek a leginformatívabbak.

Így példaként egy számítástechnikai szaküzlet oldalán a mélylink segítségével juthatunk el közvetlenül az egyes laptop-márkák aloldalára, amennyiben egy konkrét márka termékét keressük.

Mélylinkek szerepe” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. … És ha már mélylink, akkor érdemes arra is ügyelni, hogy melyik oldalra teszünk ilyen hozzászólást, véleményt. Az anyaoldalnál, vagyis éppen itt, ahol írok, a “mélylinkek szerepe” az erősítendő oldal, mely e kommenttel erősíti az én “A keresőoptimalizálás alapjai” aloldalamat.
    … Szóval két mélylink találkozott. ;-)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>